Terrorstaten har bordat Ship to Gaza

Aftonbladet och Dagbladet rapporterar att israeliska marinsoldater har bordat Ship to Gaza. Med på skeppet, som innehöll barnböcker, fotbollar och medicinsk utrustning, är ett flertal norrmän och svenskar. Detta är tydligen så hotande för staten Israels existens så att det kräver militär intervention.

Det verkar inte som om någon blivit skadad den här gången. För drygt två år sedan, i maj 2010, när Israel stormade skeppet Mavi Marmara, föregångaren till Ship to Gaza, efterlämnade de nio mördade turkiska aktivister och 20 skadade.

Vad är det Ship to Gaza gjort – eller försökt göra – som är så fruktansvärt? Ship to Gaza har försökt att bryta den av Israel upprättade, folkrättsstridiga och inhumana blockaden gentemot Gaza. Israels vänner brukar påstå att Israel är ”Mellanösterns enda demokrati”. Vi kan ju ifrågasätta hur demokratiskt det är att ockupera palestinsk mark, bygga murar och upprätthålla raslagar. Så snälla, låt mig få slippa höra någonting om hur Israel är regionens enda demokrati och måste försvara sig mot hot…. vilket hot?! Fotbollar?

Det är en tragisk dag för mänskligheten. Jag väntar på den dag då ockupationen upphör, och palestinier och judar får leva i fred. Det gör för övrigt organisationen Judar för Israelisk-Palestinsk fred också.

Om någon undrar: Sverige säger inte flaska om det här. Bara någonting meningslöst undfallande gentemot Israel. Vad Norges regering säger vet jag inte. Norge säger inte heller flaska. Skäms, Reinfeldt och Stoltenberg.

Annonser

Om Johan R. Sjöberg

Svensk socialist i Oslo.
Det här inlägget postades i aktivism, Fredrik Reinfeldt, Israel, Jens Stoltenberg, Norge, Regeringen Reinfeldt, Regeringen Stoltenberg II, Ship to Gaza, Statsterror, Sverige, terror. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Terrorstaten har bordat Ship to Gaza

 1. jacob skriver:

  Det finns en anledning till att den svenska och den norska regeringen ingenting säger. De ser nämligen inte världen med vare sig nazist eller kommunistögon.

  Det är helt riktigt att Israel utför en blockad mot Gaza. Men det är bara en liten del av sanningen. Egypten utövar precis samma blockad som Israel. Men se Egypten finns det ingen som kritiserar. Inga skepp går till Egypten för att protestera mot blockaden.

  Vad som komplicerar situationen än värre, är det faktum att Hamas som styr över Gaza har svurit att erövra hela Israel. Detta glömmer Johan R. Sjöberg. Hamas befinner sig i ett krigstillstånd med Israel. De har skickat tiotusentals granater och raketer mot civila i Israel. Även detta glömmer Johan.

  Jag är emot den israeliska blockaden av Gaza. Likaså är jag emot den Egyptiska. Om Johan med kamrater på Estelle vill att blockaden skall brytas, då skall ni åka till Gaza och förklara för kamraterna där, att vill de ha fred, så skall de kräva att Israel erkänner Palestina samtidigt som de erkänner att Israel har rätt att existera som en erkänd judisk stat, Om du johan lyckas komma ut från Gaza utan att bli upphängd i en lyktstolpe eller utkastad från ett tak med det budskapet, då äter jag upp hela min israeliska uniform med medaljer och allt…

  • Tja, jag är inte särskilt förtjust i varken Egyptens regim eller Hamas. Man kan – om man vill – resonera kring att västvärlden förespråkar politisk demokrati när det passar dem, det vill säga så länge folk ”röstar rätt”. Att Hamas vann är nog inte så konstigt med tanke på att PLO uppfattats som korrupta, och att i en polariserad situation där palestinierna befinner sig under ständigt angrepp från staten Israel så är det många som lyssnar på de mest militanta. Det är väl inte ett helt okänt fenomen?

   Så har vi en sak till – nämligen det att Israel ständigt tillåts i kläda sig demokratins skrud, trots alla sina brott mot folkrätten och mänskligheten. Det är ingen som kallar Egypten för Mellanösterns enda demokrati. Däremot är det många som hävdar att Israel är just det. Att kalla sig demokrati innebär vissa förpliktelser, och Israel uppfyller inte dessa förpliktelser.

   Jag är för övrigt emot etniskt baserade stater, vare sig det är ”judiska”, ”serbiska”, ”arabiska” eller vad det månde vara som skulle vara den etniska basen för en sådan stat, så jag anser inte att man skall kräva erkännande av Israel som ”judisk stat”. Däremot bör vi erkänna att det finns judiska israeler som bott i regionen i flera generationer, och de därmed har en rätt att stanna där, alldeles oavsett hur staten Israel tillkom. Om detta skall ske inom ramarna för en en- eller tvåstatslösning kan jag inte uttala mig om, men idéen med en ”judisk” stat bör omedelbart ges upp, liksom Israels raslagar bör avskaffas.

   • jacob skriver:

    Johan,
    Israel är en stat som fått sin legitimitet av världssamfundet. Om judarna vill kalla den judisk eller kinesisk, är upp till folket i Israel. Givetvis får du ha en uppfattning.
    Vad har du för uppfattning om att vi stulit norra Sverige från samerna? Borde vi inte lämna tillbaka dessa markområden? Det tycker jag. Jag har inte riktigt klart för mig vad de själva vill, men de verkar redigt trötta på att Sveriges riksdag skall bestämma över deras renar och vargjakt.
    Förövrigt finns i Israel mer socialism än vad Sverige någonsin tidigare nått fram till…

   • jacob skriver:

    Johan,
    Ge gärna exempel på ”Israels raslagar”

 2. jacob skriver:

  Johan,
  Det är första gången jag skriver på din blogg. Jag är svensk, Israel och jude. Jag respekterar dina åsikter och kan hålla med dig om flera av dem.

  Demokrati är ett viktigt ord med en ännu viktigare innebörd. Detta har Sverige förstått, likaså våra grannar Danmark och Norge. Tyvärr kan vi inte döma Israels demokrati med exakt samma måttstock. Anledningen är att deras grannar inte kan stava till namnet. De varken respekterar demokrati eller vill ha demokrati.

  Det är i detta perspektivet vi skall döma aktörerna. För att förstå problematiken, måste vi känna till historien. Även om Gud inte har en central roll i ditt liv Johan, så har han/hon/det i Mellanöstern.

  Judendomen är fadersreligionen till både kristendomen och islam. Redan här började en avundsjuka hos islam som har fortsatt intill våra dagar. Men det som fick ovänskapen att rinna över, är det arv som vår gemensamma patriark Abraham delade ut. Abraham var bar barnlös med sin hustru Sara. Sara gav då Abraham sin tjänstekvinna Hagar, och Abraham gifte sig med henne.
  De fick en son, Ismael vars avkomma blev islam. Efter ett antal år blev även Sara med barn och de fick en son som fick namnet Isak. Om du slår upp bibeln online, så kan du läsa om arvet och vad som hände.

  Man kan som svensk tycka att hur kan man lägga så stor vikt vid något som verkar vara en påhittad historia. Detta kan man tycka, men man får samtidigt respektera att judendomen och islam ser det på ett annat sätt. Jag skall ge dig adressen till arvstvisten, och du kan själv läsa den.
  http://bibeltemplet.net/bibelnonline/
  Här kan du läsa om arvet: ”Och han skall bliva lik en vildåsna; hans hand skall vara emot var man, och var mans hand emot honom; och han skall ligga i strid med alla sina bröder.” (1 Mos. 16:12) ”

  Bibeln är en intressant läsning vare sig man tror på den eller ej. Den har fått enorma konsekvenser för hela vår jord intill denna dag. Skall man tro judendomen, så kommer också hela världen att gå under för att Messias lite senare skall återuppväcka de rättfärdiga bland alla folk. Detta kallas den Messianska tiden. Vare sig man tror på den eller ej, så spelar den en huvudroll i ett skådespel om jordens framtid.

  Igår så sköt palenstinska män en antitank missil över gränsen och träffade en israelisk militärjeep.
  Israel svarade och det dog 6 civila personer i Gaza. Sedan dess har Gaza skjutit ca. 50 raketer på den israeliska civilbefolkningen i bla Sderot. Så håller det på tills Israel åter kommer att gå in i Gaza och försöka rensa ut de som skjuter på oss.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s