Sverige 2012: dödssjuk sänds till Arbetsförmedlingen

Aftonbladet berättar om dödssjuke Payan Nazeriam, som tidigare drev taxifirma med 60 anställda. Enligt artikeln i Aftonbladet drömmer han på nätterna att han ligger i en kista, och att ormar och spindlar äter upp honom. Han har cancer. Hans läkare ger honom 5-10% chans att överleva.

Vad säger Försäkringskassan? De nekar honom sjukersättning, och han sändes på jobbsökarkurs.

Vi talar om Sverige 2012. Inte 1912 eller 1812. Det är obegripligt på många sätt, samtidigt som det är resultatet av medveten politik. En politik som omfördelar från de som har lite till de som har mycket.

Och till läsare bosatta i Norge: det kan skje her også. Jeg er ikke overdrevet begeistret for nåværende regjering, men tanken på at få Høyre og Fremskrittspartiet i regjering, to partier som løfter frem Sverige som foredømme, og et Venstre som er blitt tydelig markedsliberalistisk og fagforeningskritiske – den tanken kan gjøre meg søvnløs.

Annonser

Om Johan R. Sjöberg

Svensk socialist i Oslo.
Det här inlägget postades i borgerlig kulturrevolution, Fremskrittspartiet, Høyre, klassamhälle, klasskamp ovanifrån, omvänd omfördelning, Regeringen Reinfeldt, Sverige, Venstre. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s