Dansk socialdemokrat: nu räcker det! (När får vi se någonting sådant på svenska?)

Den danska fuskdebatt som jag omtalade tidigare i dag har lett till en ursinnig reaktion från  den danske socialdemokraten Peter Hummelgaard Thomsen. Han skriver, i bloggposten ”Nu stopper I med at omtale arbejdsløse som undermennesker”, bland annat: ”Jeg kan ikke holde det ud længere!

Både Carina-debatten og nu også debatten om Robert, der efter eget udsagn er en »doven skid« og ikke gider at tage et arbejde, har rykket grænserne for, hvordan man taler om danskere uden arbejde.

Det er blevet helt i orden for politikere, hvor højrefløjens liberalistiske disciple naturligvis går forrest, at kalde arbejdssøgende danskere for tabere, nasserøve, luddovne, og sige, at de er produkter af »det socialdemokratiske tabersamfund«, som nationens yndlingskuglestøder fik udtrykt det.” Han skriver också: ”Ingen har skabt sin egen succes uden hjælp. Ingen er gået livet igennem uden hårde tider. Ingen har nogensinde prøvet ikke at falde og have brug for at blive samlet op igen. Et samfund bør måles på, hvordan man griber og samler mennesker op, som oplever kortere eller længere modgang. Og det er saftsuseme ikke ved at omtale folk som tabere.” och ”Jeg har igennem mit liv mødt rigtig mange, der har mistet deres job. Jeg har mødt rigtig mange, der har kæmpet med svære tider. I min egen familie har arbejdsløshedens klamme ansigt vist sig flere gange.”

Historien om ”dovne Robert” (late Robert), som enligt egen utsago inte ids arbeta när man kan få kontanthjælp (socialbidrag) visar sig vara en bluff här: ”Men ingen journalister eller politikere stillede sig imidlertid det gode spørgsmål ”hvem er Robert” og forsøgte at researche lidt på manden. Det er ellers ganske let og en simpel google søgning ville da også have givet svaret.

Robert Nielsen – som er dovne Roberts fulde navn – er nemlig ordfører for Nihilistisk Folkeparti. En gruppering der alt efter temperament kan karakteriseres som en provokunstnere, selvglade narcissister med behov for medieeksponering eller en art stand up komikere med hang til valgplakater.”

Kontrollera aldrig en god historia, är det så?

Annonser

Om Johan R. Sjöberg

Svensk socialist i Oslo.
Det här inlägget postades i Danmark, högerpopulism. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s